foto's van machines en machines aan het werk (video's)

uit 2010 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Septisch

2014

Afgedankte septic tank reageert bij nadering van mensen met zwierend zwaaien. Het werkende inwendige vraagt om nader onderzoek.  (klik op de foto om bij de video uit te komen)

Winddroger

2016

Absurde surrealistisch uitgebouwde machine om wind droog te draaien middels onderdelen van een droger en diverse oude ambachtelijke gereedschappen en werktuigen. Roeien met de riemen die je hebt.

Aircleaner F2070

2013

Machine om lucht te zuiveren in de toekomst, F2070 staat voor Future 2070.  Helaas door Corona bleek de bedoelde luchtzuivering al nodig te zijn in 2020. Deze machine is gemaakt uit diverse hergebruikte onderdelen en apparaten. De machine komt via sensoren in actie bij nadering van mensen.  (klik op de foto om bij de video uit te komen)  

Bijodiversiteit

2013

Dit werk begint te schudden bij nadering van mensen. Een zenuwpees. Bijenvolken sterven. Zijn het de insecticiden die hun zenuwen aantasten? Onze medicijnen in hun drinkwater? Of toch de varroamijt?                 (klik op de foto om bij de video uit te komen)

Motorvlucht

2013

Deze compressormotor ontvluchtte de shredder en vond een nieuw bestaan. (klik op de foto voor de beschikbare video)

Witwasmachine

2013

Oude gereedschappen en witgoedonderdelen vinden elkaar in een nieuwe functie. Of:.hoe je met een oude droger een was kunt draaien, zelfs een witwas. (bij een klik op de foto ziet u de video)

Zelfbeeldschieter

2013

Schieten op een ander staat vaak gelijk aan schieten op jezelf. Deze oude bladblazer is omgebouwd tot ballenkanon en geplaatst voor een kast met een magic mirror of confrontatiespiegel. Neem plaats en schiet op je eigen evenbeeld in de spiegel of kruip achter de spiegel en zie hoe er op je wordt geschoten.  

Derde Wereld Hart-Long machine (DWHL)

2012

Luchtzakken, pompen en scharnieren zuchten en kraken. Gezondheid op de eerste plaats in de derde wereld met tweedehands spul. (klik op de foto voor de beschikbare video)

Great Pacific Plastic Crusher (GPPC)

2012

schaalmodel prototype plasticvergruizer op zonne-energie: biedt oplossing voor plasticsoep in Pacific? (Klik op de foto voor de beschikbare video) 

Turbulent

2010

Het werk reageert op nadering. De ventilator brengt de luchtkolom in beweging, Luchtkussens en voorwerpen dansen en draaien. (klik op de foto voor de beschikbare video)